Behandelingen

Waarmee kunnen wij je helpen?

Behandelingen

Stoppen met roken
Slapeloosheid
Regressie
Behandeling
Angsten of fobieën
Het onbewuste
Veel gestelde vragen
Ben ik van de wereld en weet ik nadien alles nog?

Nee, je bent niet van de wereld, het tegenovergestelde is zelfs het geval. Hypnose is een heel natuurlijke staat van zijn; je bent eigenlijk super gefocust; vergelijk het met dat je een spannende film volgt en niet in de gaten hebt, wat er om je heen gebeurt. Je hoort alles en als je wilt, kun je zelf op elk moment de behandeling onderbreken. Hypnose is wetenschap en heel verklaarbaar; in het voorgesprek wordt dat nog eens goed uitgelegd.

Hoe werkt hypnose dan?
Het is bij hypnose belangrijk dat de negatieve zaken en/of belevingen omgezet worden naar positieve ervaringen. Jij wilt het en jij gaat het doen; wij zitten naast je en helpen je daarbij.
Werkt hypnose altijd?
Hypnose werkt net als andere therapieën of medicijnen niet voor iedereen. Gelukkig komt dit bij hypnose niet zo vaak voor en je wordt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid op de sessie, zodat de slagingskans optimaal is.

Wij helpen je om het zelf te doen, dus willen we zeker weten of je ook deze bereidheid hebt en dat je er zeker-te-weten voor 100 % voor wilt gaan. Durf de controle voor even los te laten!

Loop ik het risico dat ik niet uit hypnose kom?
Nee, dit is onmogelijk. De hypnotiseur kan de hypnose opheffen of je kunt het proces altijd nog zelf stoppen.
Kan iedereen gehypnotiseerd worden?
In principe kan iedereen, die iets veranderd/verbeterd wil hebben en de bereidheid heeft hiervoor 100 % te gaan, gehypnotiseerd worden.
Waarom zouden meerdere behandelingen nodig zijn?
Als het probleem erg diep zit, maar ook als je je niet volledig over kunt geven. Vooraf in het intakegesprek zal altijd getracht worden duidelijke afspraken te maken
Mijn probleem houdt verband met een pijnlijke kwestie waar ik liever niet over praat. Kan ik toch geholpen worden met hypnose?
Ja, dat kan zeker. In geval van directe hypnose is het niet per sé nodig om de achtergronden van een probleem te weten of een pijnlijke kwestie op te rakelen. Je vertelt waar je last van hebt en wat je wensen zijn. Vervolgens gaan we in het onderbewustzijn de gewenste veranderingen tot stand brengen.
Hoe lang duurt het voordat ik resultaat heb?
Dat is heel verschillend. Sommigen voelen na de sessie direct resultaat. Bij anderen duurt het wat langer. Bij de ene persoon is het onderbewustzijn wat trager met het doorvoeren van veranderingen, dan bij de andere. Het resultaat komt dan gewoon wat later.
Hoe voel ik me na een sessie?
Je voelt je erg ontspannen, fris en fantastisch.
Kan ik mijzelf hypnotiseren?
Ja, dat kan. Zelfhypnose kun je leren. Je kunt alleen zelf geen veranderingen maken in je eigen onderbewustzijn.
Moet of kan ik me voorbereiden?
Uiteraard moet je het intakeformulier invullen en opsturen. Verder is het raadzaam om comfortabele kleding te dragen en lekker uitgerust te zijn.
Wat gebeurt er tijdens de hypnose behandeling?
Hypnotherapie of klinische hypnose is bijzonder geschikt om veranderingen te maken in het onderbewustzijn. Dat deel van je geheugen slaat alles op (zoals een computer) en onthoudt de onjuiste en/of vervelende dingen, waarvan je jezelf niet meer zo bewust bent. Deze zaken worden in een andere beleving of emotie geplaatst en we maken het acceptabel.
Moet ik er in geloven?
Je hoeft er niet in te geloven, nee. Wel moet je willen dat er iets verandert en daarom moet je ook willen (op)volgen wat gevraagd en gezegd wordt.
Hoe voelt het om in hypnose te zijn?
Iedereen die ooit in hypnose is geweest zal het beamen: het is een heerlijke ontspannen en fantastische ervaring. Je raakt niet ‘weg’, je hoort alles en maakt alles mee.
Een hypnotiseur gebruikt vaak het woord ‘slaap’. Ga ik ook echt slapen?
Nee, je gaat niet slapen. Je bent gewoon bij bewustzijn en hoort alles. Je brein weet echter precies wat er bedoeld wordt met het commando ‘slaap’ en zal je een zetje geven om sneller en dieper te ontspannen of direct in hypnose te gaan.
Kan de hypnotiseur mij dingen laten doen die ik niet wil?
Nee hoor. De hypnotiseur kan je alleen ‘dingen laten doen’, die je in het dagelijks leven ook zou doen. Zou je moreel iets verwerpen of normaal gesproken beslist nooit doen, dan doe je dat in hypnose ook niet.
Kan ik in één behandeling geholpen worden?
Dat is geheel afhankelijk van je probleem; meestal wel, heel soms niet. In specifieke gevallen (zoals de maagband of regressie) kunnen er 2 of 3 sessies nodig zijn.
Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie duurt ongeveer een tot anderhalf uur, inclusief het voorgesprek. In dit voorgesprek bespreken we wat de valkuilen zijn, de wensen en de verwachtingen. Een kinderhypnosesessie duurt maximaal 1 uur.
Mag ik iemand meenemen naar de afspraak?
Natuurlijk, als je het prettig vindt mag iemand ook bij het voorgesprek zijn. Bij de sessie zelf kan niemand anders aanwezig zijn; de hypnotiseur heeft je focus volledig nodig. Bij kinderhypnose zijn de ouders altijd bij het voorgesprek aanwezig.
Hoe lang houden de veranderingen aan?
De veranderingen zijn in veruit de meeste gevallen direct waarneembaar en blijvend.
Kan ik na de sessie zelf autorijden ?
Absoluut. Je lichaam voelt na de sessie nog een poosje erg ontspannen, maar je brein is helder en scherp
Hoe weet ik of ik een goede hypnotiseur heb?
Kijk of vraag naar diploma’s en certificaten; vraag naar ervaringen van anderen, maar ga vooral ook op je gevoel af.
Wordt mijn behandeling vergoed?
Uw zorgverzekeraar vergoed geen hypnose behandeling.

De voordelen van hypnose

  • Een eenvoudige manier om te stoppen met roken
  • Een fijne relaxte behandeling zonder bijwerkingen
  • Hypnose kan helpen bij het verbeteren van diepe slaap
  • Hypnose kan opvliegers onderdrukken
  • Hypnose kan zenuwen kalmeren
  • Hypnose helpt met omgaan met pijn, stress en angst
  • Betaalbaar en een snel waarneembaar resultaat
  • In de meeste gevallen is één sessie voldoende
  • Het vergroot je zelfvertrouwen
  • Je merkt: “een geruster leven” geeft een veilig gevoel

Heeft u vragen?

Twijfel niet en neem vrijblijvend contact op!